A Family Home in Prague Finished with Concrete, Wood, + Playful Details

Spread the love

Located in Prague, Czech Republic, House for Dorothy was recently completed by boq architekti who were brought in during the late stages of construction to design the interior for a family. The interior prominently displays concrete and wood as the materials of choice, which are topped off with playful details throughout. On the main floor, the open living space feels bright and open with surrounding windows and sliding glass doors that lead to the outdoor space.

The designers kept the color palette neutral with the use of white, anthracite grey, and natural wood, along with the occasional curated pop of color.

A cozy lounge space is situated at one end of the main floor offering a quiet space to read or relax by the fire.

The central living room features a projection screen flanked by two white bookcases on either side when it is time to watch a movie. When the screen is rolled up, the minimalist wooden staircase with glass railing stands out and cleverly disguises storage underneath.

The sofa is modular and can be reconfigured into three different setups for various scenarios.

A massive kitchen island allows plenty of space for food prep. A dropped ceiling above the island mirrors its shape and offers ambient light as it’s backlit.

The kids’ room includes a multifunctional wall unit that houses storage while creating a house-shaped nook at the head of the bed.

Photos by Tomas Dittrich.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *