LYCS architecture transforms historical building complex into ‘yufengli homestay’ in zhejiang

Spread the love

LYCS architecture transforms historical building complex into 'yufengli homestay' in zhejiang

LYCS architecture has designed ‘linhai yufengli homestay‘, a lodging property situated within the ancient town of linhai, in zhejiang province of china. the site used to feature a century-old pawnshop, consisting of a courtyard with a history of more than 100 years, two brick-concrete industrial houses with a history of 60 years, and two old warehouses with a history of more than 30 years. the architects carried out a thorough reconstruction and renovation, in order to upgrade the entire ancient block, while preserving the numerous historical buildings and the traditional neighbourhood lifestyle.  

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 1
the inner courtyard
all images by wu qingshan

 

 

at the beginning of the project, LYCS architecture had to face a challenge: how could the new renovation create a new living space experience in the face of three buildings of different ages? with this question in mind, the focal point of the design was conceived: ‘time and space corridors’ that connect the existing buildings of the three different historical eras in the late qing dynasty, early republic of china, post-liberation and reform and opening up. although these old buildings have been somewhat ruined, they still retain their unique aesthetic and spatial functions.

 

 

 

concerning the 100-year-old siheyuan type building, the repair was made in accordance to the original appearance. the 60-year-old industrial building remnants were repaired, while local innovation was carried out around them, creating a contrast effect. as for the 20-year-old modern buildings, on the basis of retaining the original framework, substantial interventions were made to make it more fashionable. the entire building complex still retains the architectural beauty of each age, revealing different parts of chinese history. the design highlights the dramatic historical collision, so that people of different ages and backgrounds can develop a meaningful understanding of the built environment.

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 3
inner courtyard

 

 

the homestay has not been designed as an ordinary hotel, but based on users’ behavior, who want to experience the living space and participate in the dialogue between man and history. the rooms around the siheyuan courtyard allow imagination ‘under the sky’, with the original wooden beam and column structure echoing with nature and purity. the 60s guest rooms are 50% traditional + 50% modern, as the interior showcases the modern renovation, while preserving the atmosphere of the 60s building. the brick and concrete structure with historical texture is retained, and the main living function is placed in the center of the guest room, giving the user a sense of sufficient space. the 90s guest rooms are 20% traditional + 80% modern, with the traditional elements in the architectural rooms of the 1990s selectively screened and transformed into partial details. a large number of wooden elements create a modern and warm living atmosphere, accommodating users in pursuit of more stylish and simple living experiences. 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 4
public space

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 5
cafe

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 6
courtyard bookstore

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 7
courtyard cafe & dining room

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 8
courtyard stairs

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 9
courtyard multifunctional space

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 10
‘pawnshop memory’ details

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 11
90s guest room

 

time and space corridor_ linhai yufengli homestay 12
courtyard guest room

 

 

 

project info:

 

name: linhai yufengli homestay
architecture office: LYCS architecture (architecture, interior, soft decoration and VI design)  
project team: ruan hao, zhan yuan, he yulou, zhang qiuyan, ji han, yang li, zhao yifan, fan xiaoxiao, wang haoran 
location: taizhou linhai, china
size: 3,298 sq.m
cooperative landscape design: zhang wanqing 

 

 

 

designboom has received this project from our ‘DIY submissions‘ feature, where we welcome our readers to submit their own work for publication. see more project submissions from our readers here.

 

edited by: myrto katsikopoulou | designboom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *