STUDIO QI extends the ekato-meter cafeteria over a soccer town in china

Spread the love

Architecture Design

STUDIO QI has finished its ‘ekato-meter cafeteria’ in the midst of the beautiful, precipitous scene of the liuba valley in quinling, china. as the territory had formed into a prevalent site for soccer programs, STUDIO QI was charged with the arranging and building structure of another soccer town comprising of such programs as a nearby school, competitor residence, and a gathering of open occasion spaces. named to pay tribute to the principal olympics in greece — as the greek word εκατό approaches 100 — the long height of the structure unfurls to a length of 133 meters (436 feet) while the short façade communicates the profile of a nearby house with pitched rooftop.

Studio Design Architecture
Studio Design Architecture

the STUDIO QI-planned structure was one of the principal open structures structured and built for the network. the venture is arranged along a tight and direct site which had been once in the past involved by a column of pony stables. the plan group stresses the extraordinary linearity of the site by extending the volume and further isolating it along its long pivot, creating two essential parts. while one half is described by a solitary persistent feasting zone, different houses littler, isolated spaces including the kitchen and private lounge areas. together, the primary eating region and the confined loan a circulatory control, particularly when youthful competitors race into the cafeteria nightfall of preparing.

Studio Design Architecture
Studio Design Architecture

the spatial association mirrors that of the ‘hundred-family feast.’ the group references this social custom during which town inhabitants assemble and eat along arranged tables in the rear entryways in festivity of chinese occasions. the eating tables of the ekato-meter cafeteria are masterminded start to finish, spreading over the whole length of the structure. a line of lookout window windows is presented overhead, referencing the limited portion of sunshine sparkling toward the road. this ‘road’ turns into a house with the expansion of the peak rooftop, planned unevenly in segment, as the edge and lookout window windows are communicated inside the primary eating territory. youthful competitors would thus be able to review the profile of a house and the sentiment of being at home.

Studio Design Architecture
Studio Design Architecture
Studio Design Architecture
Studio Design Architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *