WARchitect constructs the skyscape loft on a housetop in bangkok

Spread the love

with a one of a kind area over a 5-story loft building, WARchitect has planned the skyscape living arrangement in bangkok, thailand. the housetop was beforehand just used to store water tanks, leaving a span of void space. the proprietor, thusly, chose to construct a little house for his very own utilization. given its irregular setting, the house has a solid patio rather than an ordinary ground floor while trees are supplanted with the vertical lines of encompassing structures.

skyscape apartment architecture
skyscape apartment architecture

to abstain from making a distinct difference between the house and the condo underneath, the group planned the task so it couldn’t be seen from open streets. the thought was not to make the condo feel like a structure, yet like a borderless box that rises all of a sudden in the sky. the goal was to make a fantasy to spectators that the whole roof is in a similar straight line despite the fact that it includes a slant that is deliberately utilized to cause the divider and roof to show up dainty.

skyscape apartment architecture
skyscape apartment architecture

with respect to work, the proprietor needed the house to be basic for his private use. considering, the planner believed that it is intriguing to cause the house to show up increasingly ‘bare’ than expected. the limit between each room is connected by a focal yard, while the utilitarian zone is partitioned by the lattice of the loft’s columns underneath, bringing about a six-network format.

skyscape apartment architecture
skyscape apartment architecture

the front segment comprises of three networks which are utilized as an eating region, a family room and a room where the proprietor can appreciate an all encompassing perspective through a huge sliding glass entryway. the back segment comprises of the staying three networks which are utilized as restrooms, a patio that can be seen from anyplace in the house and a kitchen. since the proprietor previously had an enormous number of balau wood boards, they were utilized as the cladding material. the last outcome is a space finished with the warm shade of wood and the cool tone of the sky.

skyscape apartment architecture
skyscape apartment architecture

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *